2013 in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2013 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

A San Francisco cable car holds 60 people. This blog was viewed about 3,100 times in 2013. If it were a cable car, it would take about 52 trips to carry that many people.

Click here to see the complete report.

 

2 gânduri despre &8222;2013 in review&8221;

  1. Buna Ziua,
   Dupa cum arata fotografiile si comentariile dvs. precum si ale celorlalti „beneficiari”, este clar ca, din pacate, ati aruncat banii pe fereastra.
   Genul asta de lucrari sunt motivul pentru care am inceput seria de articole de pe blogul acesta, in ideea ca un om informat este mai putin expus la riscurile (de multe ori foarte mari si – in orice caz – foarte costisitoare) pe care le presupune construirea/cumpararea unei case.
   Poate va ajuta…. Daca receptia cladirii nu este mai veche de 2 ani, s-ar putea sa aveti o sansa daca apelati, concomitent, la ISC si la PROTECTIA CONSUMATORULUI. In baza unei reclamatii la Protectia Consumatorului acestia pot lua masuri dpdv calitatea executiei iar ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii) poate lua masuri administrative (foarte dure) dpdv legalitatea executiei. Puteti astfel, prin PC, sa va recuperati banii (in masura in care puteti justifica cu acte platile facute) iar prin ISC puteti obliga constructorul la remedierea, pe banii lui, a intregii constructii; se poate chiar ajunge pana la demolarea integrala a mansardei si, daca mai doriti, refacerea ei.
   Sa stiti insa, fara suparare, ca o parte din vina va apartine si dvs.
   Din ce am citit, am inteles ca ati cumparat „cu ochii inchisi” mai mult o poveste frumoasa decat o casa reala, vazuta pe viu si verificata ca legalitate si calitate… Mai tineti minte zicala veche „cine nu deschide ochii deschide punga”…?
   Niciodata, dar NICIODATA, sa nu cumparati o casa fara sa stiti exact ce si cum s-a construit. De asemenea, orice promisiune de completari (de utilitati – in cazul dvs.) trebuie pusa pe hartie, cu termene si penalizari, daca chiar nu reusiti sa aveti totul gata la data cumpararii.
   Spuneti in comentariu ca o buna parte a cladirii nu este trecuta in cadastru. Intrebare: daca nu figureaza in cadastru, deci nu este inscrisa in Cartea Funciara, deci nu este declarata la Fisc, ce proprietate (purtatoare de impozite pe cladire) ati cumparat…?!? Asta deja este o chestiune cu iz penal… Orice cladire realizata (si vanduta) legal trebuie sa aiba Autorizatie de Construire (valabila la data receptiei), trebuie sa aiba un proiect de executie autorizat (care sa corespunda cu Autorizatia de Construire si mai trebuie sa aiba o Receptie finala (care sa corespunda Autorizatiei si proiectului). Orice constructor serios trebuie sa poata prezenta aceste documente clientilor iar acestia (daca tin la banii lor) ar trebui sa ceara (si sa obtina) aceste lucruri inainte de a baga mana in buzunar.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s